Min smarta häst

Beskrivning av Min smarta häst

Hoppa upp på hästen och ge dig ut på ett matematiskt äventyr med vilda hästar. Starta med att välja den ryttare du vill ge dig ut på ett äventyr med. Därefter väljer du vilken häst du vill ha. Ge hästen ett namn och börja spela.

Stallet har många viktiga saker för din häst. I det övre högra hörnet kan du se hur mycket energi hästen har kvar. Den nedre vänstra knappen tar dig till butiken. Energi är viktigt för att din häst ska kunna tävla. Du kan köpa diverse föremål i butiken för att hålla din häst i bra skick; däribland foder, leksaker och mat. Mata din häst så att energinivåerna inte sjunker.

När du börjar ett race måste du först välja vilka multiplikationstabeller du vill öva på. För att få din häst att springa snabbare måste du svara rätt på talen med multiplikationstabellerna. Du måste dessutom undvika hinder längst vägen. Om du ser ett hinder måste du få hästen att hoppa över det i tid. Svara på multiplikationstalen så snabbt du kan och undvik alla hinder om du vill vara först. Vinner du första plats kommer du få massor med mynt som du kan använda i butiken.

Efter ett par race kommer dina kunskaper förbättras markant. När du tror att du är bra nog kan du välja att delta i den nationella turneringen. Om du vinner turneringen kan du låsa upp nya föremål till din häst.

Använd mynten du vinner i race, turneringar och uppgifter för att köpa saker till din häst såsom en ny sadel eller nya hästskor. Lycka till på detta matematiska äventyr och bevisa för alla att du är den bästa ryttaren!