Rädda djuren

Sätt på dig safarikläderna! I detta spel ska du på ett uppdrag med safaribarnens klubb. Ditt mål är att fylla ditt fotoalbum med alla de djuren du stöter på i djungeln. Du förflyttar dig i djungeln genom att lösa mattetal.

När du startar en nivå måste du först välja vilken sorts tal du vill lösa. Du kan välja mellan multiplikation, division, addition och subtraktion av tal. Därefter kan du välja antalet tal samt svårighetsgraden. Om du övar bra kommer du snart kunna hantera större tal. Svårighetsgraden avgör hur snabbt vattnet stiger.

För att flytta dig uppåt måste du först titta på talet och sedan klicka på ön med rätt svar. För att slutföra nivån måste du lösa 20 tal och ha minst ett liv kvar. Du förlorar ett liv om du svarar fel på en fråga eller rör vid vattnet. Vattnet hinner ifatt dig om du inte är snabb nog! Om du slutför nivån och hittar ett djur kan du ta en bild av djuret för barnklubbens fotoalbum.

Spelet är färdigt efter att du tagit bild på alla djuren i djungeln. Färdigställ fotoalbumet genom att lägga till att bilderna och ge sedan albumet till barnklubbens ledare. Lycka till med detta kostnadsfria inlärningsspel med djur för matte i grundskolan."